Laat je apotheker je gezondheidsgegevens elektronisch delen

Uw gezondheid staat centraal!

Je kan je apotheker of andere zorgverleners toestemming geven om voortaan je gezondheidsgegevens elektronisch met elkaar te delen.  Dit gebeurt uiteraard op een streng beveiligde manier en het systeem voldoet aan de regels inzake de bescherming van je persoonlijke levenssfeer. Je kan op elk ogenblik beslissen om ze al dan niet uit te wisselen.

Zo kunnen de zorgverleners je beter behandelen als ze samenwerken en je medische voorgeschiedenis kennen. Ze kunnen je snellere zorg verlenen en voorkomen dat je onnodige onderzoeken moet ondergaan.
Je apotheker kan dan zien welke medicatie je in het verleden genomen hebt, ook indien ze in andere apotheken aangekocht werd. Dat kan nuttig zijn om te zien of een bepaald geneesmiddel wel geschikt voor je is (interacties), bijvoorbeeld bij een bezoek aan de apotheek van wacht.
Om je gegevens te kunnen raadplegen in het Gedeeld Farmaceutisch Dossier (GFD), dient de zorgverlener je identiteitskaart te lezen.  Alleen zorgverleners met wie je een zorgrelatie hebt, kunnen je gegevens raadplegen.

Je kan je toestemming registeren met je elektronische identiteitskaart (eID) op www.patientconsent.be of bij je apotheker, huisarts, tandarts, ziekenfonds of ziekenhuis.

Dit filmpje brengt nog wat extra verduidelijking:
GFD

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s