Eindelijk bevrijd van de huisstofmijt

Acar’Up is een innovatieve methode om huisstofmijten uit te roeien. Op de te behandelen matras wordt een speciaal doek gelegd waarop een oplossing gesprayd wordt die de mijten massaal aantrekt. Dat textiel wordt dan in de wasmachine gewassen om de mijten te doden. Het is een revolutionair product in de strijd tegen huisstofmijtallergie. Het is een 100% Belgisch product dat ook wordt aangeraden door artsen, geen bijwerkingen heeft en niet schadelijk is voor mens, dier of milieu.

acarup-kit
Je bent steeds welkom in Apotheek Vranken voor meer uitleg over het correct gebruik van Acar’Up. Neem ook eens een kijkje op acarup.com.

Lees ook dit interview met biologe Anne-Catherine Mailleux dat verscheen in het Nieuwsblad  van 29/01/2015:

Acarup_pers

Een dekentje, een spray en een wasmachine

Zeven jaar werkte de Belgische biologe Anne-Catherine Mailleux aan een innovatieve manier om huisstofmijt uit je huis te verjagen. Die vond ze, en uit studies blijkt dat kinderen 60 tot 70 procent minder lopen te snotteren, niezen en hoesten als haar speciale dekentje en spray worden gebruikt.

« Huisstofmijten planten zich snel voort en verschuilen zich diep in de bekleding. Daardoor was er lang geen geschikte techniek om ze te verwijderen », vertelt Anne-Catherine Mailleux. « Maar door hun gedrag te bestuderen kon ik een efficiënte oplossing vinden». Zeven jaar lang heeft biologe Mailleux onderzoek gedaan naar huisstofmijt. Nu heeft ze een kleine spin-off waarmee het product, Acar’Up, op de markt wordt gebracht.

Huisstofmijten hebben water nodig om te overleven. Daarom verzamelen ze zich graag rond ons als we slapen in bed: we zweten dan het meest. « Water is cruciaal voor hun overleving », zegt Mailleux. « Wanneer we opstaan en het in bed te droog dreigt te worden, beginnen de mijten met elkaar te communiceren. Ze sturen feromonen naar elkaar, geurstoffen die dienst doen als boodschapper, om zich te groeperen. » Zo vormen ze aggregaten, groepen van duizenden, of zelfs miljoenen mijten, en ontsnappen ze aan een dood door uitdroging. Wat Mailleux heeft gedaan, is die feromonen namaken. «Daarbij hebben we een deken gemaakt dat je besproeit met die oplossing. Huisstofmijten gaan zich verzamelen rond die geur, waarna je het deken in de wasmachine kan steken en ze zo doodt. »
Elke keer dat je het product gebruikt, zou 80 procent van de huisstofmijten worden geëlimineerd.
« In het begin moet je dat elke week doen, na een maand volstaat één keer per maand. »

Het product werd eerst getest bij 40 en dan 70 allergische kinderen in het Koningin Fabiola-ziekenhuis. « 60 à 70 procent van de kinderen met zware symptomen was geholpen. »
Huisstofmijten zijn microscopisch kleine diertjes die zich voeden met huidschilfers van mensen of dieren, en met schimmels. Hun uitwerpselen kunnen een allergische reactie veroorzaken. Het aantal mensen met een allergie stijgt continu en is in tien jaar tijd verdubbeld. « Vandaag heeft ongeveer één op de tien Belgen een huisstofmijtallergie. Daarmee is het de belangrijkste allergieoorzaak. Het is ook de vaakst voorkomende allergie bij kinderen: 60 procent van de kinderen met een allergie reageert op huisstofmijt.

Dit bericht werd geplaatst in Info. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s